Βασιλεία Κουλίδου

Δασκάλα Οικογενειακής Yoga:E-RYT /RCYT /RPYT

RCYS

Συστημική Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής.

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1973.Τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα στη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων το 1991. Ασχολήθηκα με την πολιτική, τις δημόσιες σχέσεις και τις πολεμικές τέχνες. Όμως κάτι μου έλειπε και έτσι το 1994 ήρθα στην Αθήνα και συνέχισα να σπουδάζω Δημοσιογραφία. Μετά από 2 χρόνια όπου σπούδαζα και δούλευα ως δημοσιογράφος κατάλαβα ότι και πάλι κάτι μου έλειπε.

Έτσι το 1996  συνάντησα τη συστημική ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Οικογενειακής Θεραπείας της Άλιας Σαμαρά, όπου και ολοκλήρωσα την συστημική ατομική και ζευγαριακή θεραπεία το 2007. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας παρακολούθησα βιωματικές και θεωρητικές εκπαιδεύσεις. Το 2008 εκπαιδεύτηκα στην τεχνική του Γεννεογράμματος πάνω στο οικογενειακό σύστημα.

Κατά τα μέσα τις θεραπείας μου ένοιωσα την ανάγκη να βρω έναν τρόπο να δουλέψω με το οικογενειακό σύστημα και να βοηθήσω τα  παιδιά και τους γονείς στα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Έτσι το 1999 συνάντησα τη Yoga για παιδιά με προέκταση όλη την οικογένεια. Εκπαιδεύτηκα από μοναχή της Yoga (της σχολής Anada Marga)και μαζί ξεκινήσαμε το 1ο κέντρο NeoHumanist Center στο Μαρούσι το 2002. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στα εκπαιδευτικά κέντρα της σχολής στην Ολλανδία(2004-Yoga για παιδιά), στην Αμερική(2005-Yoga για Ενήλικες-Έγκυες) και στη Σουηδία(2006-Yoga ως Εκπαιδευτικό Σύστημα).

Το 2008 ίδρυσα το Κέντρο Οικογενειακής Γιόγκα Neo στο Μαρούσι http://www.neoyoga.gr. (*Το κέντρο το 2012 μεταφέρθηκε στο Π. Ράφτη, Αττικής). Είχα καταλάβει ότι ο συνδυασμός ψυχοθεραπείας και Yoga ήταν εκπληκτικά εργαλεία για τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Στη συνεχή αναζήτηση μου για νέα εργαλεία θεραπείας ανακάλυψα και εκπαιδεύτηκα στα ακόλουθα :

  • Το Μάιο του 2008 ολοκλήρωσα το 1ο σεμινάριο της Εννεαγραμματικής εκπαίδευσης, βασισμένο στη φιλοσοφία του Γκουρτζίεφ, με εκπαιδευτές τον  Don Riso και Russ Hudson (enneagrammeinstitute).
  • Το Σεπτέμβριο του 2008 στην Αθήνα άρχισα την εκπαίδευση μου στο Αυθεντικό Παιχνίδι και την ολοκλήρωσα στην Πολωνία το Δεκέμβριο του 2008.(www.originalplay.pl) (Πρακτική σε παιδιά με συναισθηματικές δυσκολίες, αυτισμό και σύνδρομο Down.)
  • Τον Φεβρουάριο του 2012 ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου ως παιδαγωγός προσχολικής αγωγής στις ηλικίες 0-5 από τον εκπαιδευτικό όμιλο  ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
  • Τον Δεκέμβριο του 2014 πιστοποιήθηκα από τον Διεθνή οργανισμό Yoga Alliance ως πεπειραμένη δασκάλα Yoga με ειδίκευση τη Yoga για παιδιά και εγκύους (ERYT/RCYT/RPYT),δίνοντας μου το δικαίωμα να εκπαιδεύω ενήλικες δίνοντας διεθνές πτυχίο πάνω στη παιδική Yoga.
  • Τον Αύγουστο του 2014 πιστοποιήθηκε η Σχολή και το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα για δασκάλους πάνω στην παιδική Yoga από τον Διεθνή οργανισμό πιστοποίησης Yoga Alliance ως αναγνωρισμένη σχολή διεθνώς πάνω στην παιδική Yoga RCYS.

 

Yoga Family Center Neo” Certification Training

120hours Teacher Training Course for Children’s Yoga Teachers

Είναι το πρώτο πρόγραμμα παιδικής Yoga στην Ελλάδα με παιδαγωγικό υλικό στα Ελληνικά που πιστοποιείται διεθνώς. Όπως είναι μοναδικό και για τον εκπαιδευτικό συνδυασμό της Παιδικής Yoga και της συστημικής αρχής. Το πρόγραμμα πιστοποιήθηκε περιέχοντας μέσα στην δομή του τεχνικές και στοιχειά της συστημικής θεωρίας, όπως και εφαρμογές αυτής.

 

 

Στόχος μου είναι η βοήθεια προς το παιδί με επέκταση το οικογενειακό του σύστημα. 

 Έμπειρη δασκάλα Yoga ενηλίκων με ειδίκευση στην Yoga για παιδιά. Ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων μπορώ να διδάξω και να πιστοποιήσω δασκάλους Yoga 200h ως δασκάλους παιδικής Yoga μέσω του διεθνή οργανισμού Yoga Alliance USA. Το δίπλωμα ισχύει διεθνώς.

 

 

                         Mail:info@neoyoga.gr  www.neoyoga.gr

Advertisement