Δήμητρα Μπούρα

Λίγα λόγια για τη Δήμητρα Μπούρα

DiBou

Η  Δήμητρα Μπούρα, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Στην επαγγελματική της ζωή, αρχικά ασχολήθηκε με το Marketing καταναλωτικών προιόντων και υπηρεσιών, εργαζόμενη ως στέλεχος σε εμπορικές πολυεθνικές εταιρείες. Ξεκίνησε από την Procter & Gamble όπου εργάστηκε 8 χρόνια, μετά  στην  IDV- Metaxa  όπου εργάστηκε για 3 χρόνια ως Διευθύντρια Marketing. Το 1999 προσελήφθη ως διευθύντρια Επικοινωνίας από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Aγώνων- Αθήνα 2004, από όπου και παραιτήθηκε ένα χρόνο αργότερα. Συνέχισε για 4 χρόνια σας βοηθός Γενικού Διευθυντή στην Added Value, εταιρεία Συμβούλων Στρατηγικού Marketing. Από το 2004 είναι Σύμβουλος και Στρατηγικού Marketing σε Εταιρείες και Οργανισμούς, ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Από το 1997 άρχισε να μελετά και να παρακολουθεί σεμινάρια, που είχαν σχέση με την πνευματικότητα και την συνειδητή ύπαρξη και δημιουργία και απόκτησε έντονο ενδιαφέρον να ασχοληθεί με τον χώρο. Μία σειρά από οδυνηρές προσωπικές εμπειρίες, με την βοήθεια των ιδεών της Νέας Πνευματικότητας, γίνονται αφορμές μεταμόρφωσης και δώρα αυτογνωσίας για την ίδια. Αυτό ενισχύει και εδραιώνει την επιθυμία της να ασχοληθεί με την διάδοση αυτών των ιδεών, προσφέροντας και σε άλλους τα δώρα που έλαβε η ίδια.

Αυτή η επιθυμία βρίσκει χώρο έκφρασης στην «Ομάδα της Ανθρωπότητας» στην οποία συμμετέχει και υπηρετεί από την ίδρυσή της. Η Δήμητρα είναι Συντονίστρια της Ομάδας της Ανθρωπότητας για την Ελλάδα από την ίδρυσή της το 2003. Από το 2005 ως το 2011 είναι επίσης Συντονίστρια για τον κόσμο για τον Τομέα Εκπαίδευσης (Humanity’s Team Worldwide Educations & Inner Work Coordinator).

Aπό το 2004 είναι Παρουσιάστρια Σεμιναρίων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Συντονίστρια Ομάδων για συνειδητή ζωή και προσωπική μεταμόρφωση.

Έχει τελειώσει το 2-ετές πρόγραμμα εκπαίδευσης Life Leadership για παρουσιαστές σεμιναρίων και συντονισμό ομάδων της Νέας Πνευματικότητας, που διεξάγει το ινστιτούτο Conversations with God στο Ασλαντ του Ορεγκον στις ΗΠΑ. Έχει εκπαιδευτεί στο individual life coaching. Εχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια ύπνωσης, δημιουργικού οραματισμού, διαλογισμού, τεχνικών  ενεργειακών θεραπειών, και νευρογλωσσικού προγραμματισμού στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Η Δήμητρα είναι παντρεμένη από το 1988 με τον Αντώνη και έχει δύο κόρες την Αρετή και την Ισμήνη.

Λίγα λόγια για την Ομάδα της Ανθρωπότητας Ελλάδας

www.humanitysteam.gr

www.otan.gr

Μεταμορφώνοντας την Ζωή μας
Μεταμορφώνουμε τον Κόσμο

Η Ομάδα της Ανθρωπότητας είναι ένα Παγκόσμιο Κίνημα απλών ανθρώπων (www.HumanitysTeam.org) που λειτουργούν σαν «Ακτιβιστές του Πνεύματος». Πιστεύουμε ότι η ζωή του καθενός μας, αλλά και του συνόλου, μπορεί να αλλάξει με την δύναμη της πνευματικής μας τοποθέτησης.

Το Όραμά μας είναι μία ζωή συνειδητής δημιουργίας και χαράς για τον καθένα και μια ζωή αρμονικής συνεργασίας και ενότητας για το σύνολο των ανθρώπων.

Πιστεύουμε ότι η πολύπλευρη κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος μας, είναι στην ρίζα της πνευματική. Ξεκινά από τις λανθασμένες πεποιθήσεις μας σχετικά με την ζωή και τον σκοπό της, την αληθινή φύση μας και την σχέση που έχουμε ο ένας με τον άλλο και με τον υπόλοιπο κόσμο.

Αποτέλεσμα των λαθεμένων πεποιθήσεών μας είναι δυσλειτουργικές συμπεριφορές, που οδηγούν όχι μόνο στην ατομική και συλλογική δυστυχία αλλά και σε κρίση και απειλή ολόκληρης της ζωής στον πλανήτη.

Σκοπός μας η διάδοση και η εμπέδωση της νέας κατανόησης των αιώνιων αληθειών, της Ενότητας των πάντων, της Πνευματικής μας φύσης και της δημιουργικής μας δύναμης. Ιδεών που αν υιοθετηθούν οδηγούν στην βαθιά αλλαγή της στάσης και της συμπεριφοράς μας. Με αυτή την αλλαγή, όχι μόνο  μεταμορφώνεται η ατομική μας εμπειρία ζωής, αλλά ο καθένας μας γίνεται καταλύτης της αλλαγής σε κάθε άνθρωπο στο περιβάλλον του, και ο κάθε επόμενος στο δικό του περιβάλλον κ.ο.κ.

Έτσι συντελείται μία αλλαγή εκ των έσω, που ξεκινά μέσα από τον καθένα μας και απλώνεται ακριβώς όπως με ένα ντόμινο.

Τα προγράμματά μας περιλαμβάνουν, Σεμινάρια και Εκπαιδευτικά προγράμματα στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα, Ομάδες μελέτης και συζήτησης, Ομιλίες,  Άρθρα, Ηλεκτρονική κοινότητα στο Facebook, Καθημερινή αποστολή της «Έμπνευσης της Ημέρας», Δραστηριότητες «Πνευματικού Ακτιβισμού» για την διαμόρφωση νέου οράματος και νέων πρακτικών για κάθε τομέα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής.

Δείτε εδώ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ομάδας της Ανθρωπότητας για τα έτη 2013-2014.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.otan.gr ή τηλεφωνήστε στο 697-6590007.

 

Advertisement