Η δημιουργια

tree

Πιστεύω ότι είναι δυνατό να υπάρξει ένας κόσμος ειρήνης, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, ομορφιάς και αγάπης, στον οποίο όλοι οι άνθρωποι, ενωμένοι μεταξύ μας, θα είμαστε ελεύθεροι να ευημερούμε και να απολαμβάνουμε ευτυχείς το ταξίδι της ζωής, αρκεί να το θελήσουμε και να το επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Ανέκαθεν οι ποιότητες αυτές και η προσωπική μου εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση αποτελούσαν ιδιαίτερα σημαντικές αξίες για εμένα. Παράλληλα το να συνεισφέρω το μέγιστο δυνατόν για την ευημερία του κοινωνικού συνόλου είτε μέσω των επαγγελματικών μου ενασχολήσεων, είτε μέσω της εθελοντικής ή κοινωνικής μου δράσης ήταν πάντοτε το ζητούμενο για εμένα.

Ζούμε σε μια εποχή κρίσης, αρνητικότητας και έντονου φόβου. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι παραιτημένοι, αποκομμένοι ο ένας απ’ τον άλλο, κλεισμένοι στον εαυτό τους και στα προβλήματα της καθημερινότητας τους, αδιαφορώντας για τα όσα συμβαίνουν γύρω τους και δίνοντας έμφαση σε αυτά που τους χωρίζουν.

Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας αν μπορούσαμε να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη που έχουμε και αυτά που μπορούμε να κάνουμε για να δημιουργήσουμε τον κόσμο στον οποίο θέλουμε να ζούμε;

Πιστεύω ότι η συνδυασμένη δυναμική ανθρώπων που αναζητούν την εξέλιξη, όταν αυτή πλέον φεύγει από το επίπεδο του ατόμου και προσανατολίζεται προς την κοινωνία, είναι τεράστια.

Μέσω μιας τέτοιας συνειδητοποίησης και εξαιτίας της δικής μου εσωτερικής ανάγκης να καταθέσω ένα μικρό λιθαράκι για ένα καλύτερο κόσμο, γεννήθηκε, πριν από ένα περίπου χρόνο, η ιδέα για τη δημιουργία του «Νέες Ματιές στον Κόσμο μας».

Το όραμά μου είναι οι «Νέες Ματιές στον Κόσμο μας» να αποτελέσουν ένα «χώρο» συνάντησης ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την πρόοδο του τόπου τους κατ’ αρχήν και της ανθρωπότητας γενικότερα και επιθυμούν να διατυπώσουν ένα όραμα για τον κόσμο, αντικρίζοντας μεν τη σημερινή πραγματικότητα, ώστε να τη φωτίσουν, αλλά κοιτώντας πέρα απο αυτή στο είναι δυνατό και στο τι μπορούμε να κάνουμε ο καθένας μας για να μεταμορφώσουμε τον κόσμο, ώστε να γίνει το σημερινό όραμά μας η αυριανή πραγματικότητά μας.

Αυτός είναι ο σκόπος αυτού εδώ του ιστότοπου και των εκδηλώσεων μας: να ενθαρρύνουν μια νέα συζήτηση, να δημιουργήσουν τις συνθήκες, ώστε άνθρωποι από όλους τους χώρους να συνδιαλλαγούν, να ανταλλάξουν απόψεις, οπτικές και προτάσεις, ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Εαν αυτό το όραμα σας εκφράζει καλωσήρθατε!

Στέλλα Γαμβρέλλη

Λίγα λόγια για μένα

 

Διαβάστε τη συνέντευξη στο Press – Gr εδώ

Δείτε τη συνέντευξη στο En – Gr εδώ 

Advertisement