Ιωάννης Αναστασίου

Λίγα λόγια για τον κ. Ιωάννη Αναστασίου, Ph.D. 

Ο κ. Ιωάννης Αναστασίου, Ph.D., σπούδασε Φυσική (Θεσσαλονίκη), Πυρηνική Μηχανική (Καναδάς, ΗΠΑ) Στρατηγική Επιχειρήσεων (Γαλλία). Εργάστηκε στο Παρίσι στηνπυρηνο-ηλεκτρική βιομηχανία  και κατόπιν ως σύμβουλος επιχειρήσεων και πολιτικών φορέων σε θέματα υψηλών τεχνολογιών. Τα τελευταία 10 χρόνια του στο εξωτερικό εργάσθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε θέματα Στρατηγικής και Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Έρευνας. Ανήσυχος ως επιστήμονας μπροστά στις αδυναμίες των ίδιων των επιστημών πάνω στις πιο καυτές αναζητήσεις της αλήθειας για την φύση και τον άνθρωπο, μελέτησε σε βάθος επί δεκαετίες πολλαπλές καινοτόμες πηγές και φιλοσοφικά ρεύματα για να διαπιστώσει πώς συνδέονταιτα διάφορα επίπεδα γνώσεων.

Πιστεύει ότι είναι σήμερα απόλυτα απαραίτητο να γίνει προσβάσιμη σε όλουςμια σύνθεση επιστημονικά τεκμηριωμένη που θα εκτοξεύσει τον καθένα μακριά στις γνώσεις, πέρα από πολλά κατεστημένα και στενά μονοπάτια για το τι είναι αληθινό στο Σύμπαν και δυνατό και εφαρμόσιμο στην Ζωή. Να αγγίξουν έντοναοι μεγάλες αλήθειες για την πραγματικότητά μαςτο πλατύ κοινόμε απλό και κατανοητό τρόπο, ώστε να μας βοηθήσουν άμεσα, προσωπικά και συλλογικά, στην επανάκτηση της ισορροπίας μας.

Η διάδοση μιας τέτοιας σύνθεσης είναι απόλυτα επείγουσα μέσα στις τόσες αλλαγές που γνωρίζουν ο ίδιος ο Άνθρωπος, οι κοινωνίες μας και η Γη μας ολόκληρη.

Επαναπατρίσθηκεπριν 3 χρόνια για να ασχοληθεί με αυτόν τον σκοπό.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε κάποια άρθρα του.

 

Advertisement