Μάριος Δεσύλλας

marios_desylasΓεννήθηκα στην Αθήνα το 1962.
Σπούδασα γεωπονική στο Γεωργικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Στην Ολλανδία το 1987, είχα την τύχη να γνωρίσω την βιολογική γεωργία. Γυρνώντας στην Ελλάδα συνέβαλα στο να αρχίσει το πρώτο οργανωμένο πρόγραμμα βιοκαλλιέργειας της ελιάς, στη Μάνη (Blaeuel). Από τότε έχω βοηθήσει ως σύμβουλος, πολλά μικρά και μεγάλα αγροκτήματα σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, να κάνουν το πέρασμα στη βιολογική γεωργία.
Ψάχνοντας να βρω τη σύνδεση του πνευματικού με τη γεωργία γνώρισα το έργο του R. Steiner  και τη βιοδυναμική. Το 2001 ήρθα σε επαφή με το ιταλικό Ινστιτούτο Eureka, που προωθεί την ομοιοδυναμική γεωργία (σύνθεση της βιοδυναμικής με την ομοιοπαθητική).
Θέλοντας να συμβάλλω στη διάδοση της βιολογικής ιδέας συμμετείχα σε φορείς του χώρου, όπως ο Σ.Ο.Γ.Ε. (περιοδικό «Βιοκαλλιέργειες»), ο Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ (ιδρυτικό της μέλος) και η βιοδυναμική ομάδα (έκδοση του «εν δυνάμει»). Κάναμε σεμινάρια και ομιλίες σε όλη την Ελλάδα, σε γεωπόνους, φοιτητές, αγρότες, ερασιτέχνες αλλά και παιδιά. Με δύο συναδέλφους, έχουμε συγγράψει το βιβλίο «Στοιχεία Βιολογικής Γεωργίας» για λογαριασμό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (του Υπ. Παιδείας). Έχουν δημοσιευτεί γύρω στα 20 άρθρα μου για τεχνικά και ιδεολογικά θέματα της βιολογικής γεωργίας.
Από το 2003 δίνω συμβουλές για την ομοιοδυναμική καλλιέργεια.

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s