Πολιτιστικές Απόπειρες Νέας Μάκρης

553717_395741163831777_831664145_nΠαρουσίαση της «Πειραματικής Σκηνής» από τις Πολιτιστικές Απόπειρες Νέας Μάκρης, μια νέα ματιά πράττειν σε σχέση με το Ερασιτεχνικό Θέατρο και την εκπαίδευση των Ερασιτεχνών Ηθοποιών.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί απόσπασμα από το Βυσσινόκηπο του Άντον Παύλοβιτς Τσέχωφ καθώς και η δράση της Πειραματικής Σκηνής τα τελευταία έξη χρόνια.
Ομιλητές τα μέλη της θεατρικής Ομάδας της Πειραματικής Σκηνής και του Εργαστηρίου Σκηνοθεσίας Νέας Μάκρης, καθώς και ο Σκηνοθέτης Στρατής Πανούριος.
Η Πειραματική Σκηνή έχει ανεβάσει τα πέντε τελευταία χρόνια τις εξής παραστάσεις: «COMEDIA» του Λουίτζι Ριγκομπόνι σε διασκευή Στρατή Πανούριου, το σπονδυλωτό έργο «ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΩΝ» του Στρατή Πανούριου, «Ο ΓΛΑΡΟΣ» του Άντον Παύλοβιτς Τσέχωφ, «Ο ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ» του Άντον Παύλοβιτς Τσέχωφ, «ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΣ» του Όσκαρ Ουάιλντ. Την φετινή χρονιά θα παιχτεί μια θεατρική παράσταση βασισμένη στην «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ». Παράλληλα τα τελευταία τρία χρόνια έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί Εργαστήρι Σκηνοθεσίας, υπό τη διεύθυνση του Στρατή Πανούριου. 
www.youtube.com/watch?v=9T-Dbz1VDJM
Βίντεο από την παράσταση «ο Βυσσινόκηπος»
 

Λίγα λόγια για το σύλλογο: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ

Μια Ανοιχτή εστία Πολιτισμού, Αναζήτησης και ΔημιουργίαςΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ
Φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Έτος ιδρύσεως 1988.
Ανοιχτή εστία Πολιτισμού, Αναζήτησης και Δημιουργίας.

ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ: δοκιμάζω, επιχειρώ, πείραμα, πράττω.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ: Δοκιμάζω τον πολιτισμό, τον επιχειρώ, τον κάνω πείραμα, τον σπάω σε χίλια κομμάτια, σε άπειρα, γίνομαι πειρατής, πειραματίζομαι και ως άπειρος τον ανασυνθέτω, τον ψάχνω, τον κάνω έμπειρο, τον νοώ, τον έχω δικό μου, πράττωντας.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ:
Η ονομασία της στέγης του Συλλόγου. Ενοικιαζόμενος πολυχώρος χωρητικότητας 250 ατόμων. Βασική υποδομή χώρου: Βιβλιοθήκη, βεστιάριο, μπαρ & καφενείο, θεατρική σκηνή, δάπεδο χορού, συστήματα ήχου-φωτισμού & εικόνας, αποθήκη σκηνικών, πιάνο, τζάκι, συστήματα θέρμανσης-εξαερισμού & ασφάλειας, αμφιθέατρο 70 θέσεων.

ΜΕΛΗ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ:
Μητρώο μελών: 523 άτομα (όλα τα εγγεγραμμένα μέλη από την ίδρυση του Συλλόγου).
Ενεργά μέλη: 128 άτομα (τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη – τα συμμετέχοντα στις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου στην τελευταία διετία).

Διοίκηση: 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται κάθε έτος, την Άνοιξη.
Σύνολο εκδηλώσεων της χρονιάς: 114 εκδηλώσεις.
Τμήματα και ομάδες: 12 διαφορετικές και διαρκείς δραστηριότητες.
Συμμετοχική ενέργεια τμημάτων: 180 άτομα.
Πληθυσμός που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις της χρονιάς: Πάνω από 8.200 άτομα

Ο Σύλλογος είναι μέλος: Α) στην Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας.
Β) στην Γραμματεία Θεατρικών Ομάδων Ανατολικής Αττικής.

ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
Μόνιμες ομάδες και τμήματα που λειτουργούν στις Πολιτιστικές Απόπειρες.
1. ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: Α) Κεντρική Σκηνή, πρόβες κάθε Δευτέρα βράδυ σε διδασκαλία και σκηνοθεσία Περικλή Καρακωνσταντόγλου. Β) Πειραματική Σκηνή, πρόβες κάθε Τρίτη απόγευμα σε διδασκαλία και σκηνοθεσία Στρατή Πανούριου.
2. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ: Κάθε Σάββατο το μεσημέρι υπό τη διεύθυνση του Σκηνοθέτη Στρατή Πανούριου. Τρίτος χρόνος.
3. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ: Κάθε Τετάρτη 9:15 το βράδυ στο σινε Αλίκη. Σινε ΕΞΩΣΤΗΣ, με παράλληλες εκδηλώσεις & προβολές στο Πολύτροπο, τις Κυριακές 7 το βράδυ, δυο φορές το μήνα.
4. ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Μαθήματα Ελληνικών χορών και Latin με την Έφη Αλεξάνδρου. ΚάθεΤετάρτη και Πέμπτη σε δυο τμήματα: 6 – 8 και 8 – 10 το βράδυ.
5. ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Πολιτική, τέχνες, επιστήμη, πόλη, κοινωνία, άτομο. Αναλύσεις, θέσεις και αντιθέσεις. Παρασκευή βράδυ, μια φορά το μήνα κι ένα διαφορετικό θέμα για συζήτηση.
6. ΟΜΑΔΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ: Η Αναζήτηση, το ταξίδι, οι πληροφορίες, το αρχείο. Φωτογραφίες, συνεντεύξεις, βίντεο, συζητήσεις, χάρτες, μνήμες. Μια απόπειρα για το Ιστορικό Αρχείο της πόλης.
7. ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ: Παρουσίαση, αναφορές, ποιήματα και ποιητές. Παρασκευή βράδυ, μια φορά το μήνα.
8. ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: Πεζοπορία, ορειβασία, σπηλαιολογία. Οι μυστικές ομορφιές της Νέας Μάκρης και της ευρύτερης περιοχής.
9. ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ – ROCK FESTIVAL: Κάθε καλοκαίρι στο τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, η συνάντηση των ροκ συγκροτημάτων της ανατολικής ακτής.
10. ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ: Ζωγραφική, σχέδιο, γλυπτική, φωτογραφία, κεραμικό, κόσμημα.
11. ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: Καθημερινά στην αίθουσα Πολύτροπο. Λογοτεχνία, δοκίμια, ιστορία, τέχνες, λεξικά, περιοδικά.. Με πάνω από 1.200 τίτλους βιβλίων.
12. ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ LIVE – ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ: Συναυλίες, αφιερώματα, τραγούδι, δρώμενα. Μουσικοί, ερασιτέχνες, συγκροτήματα, ομάδες.

Όλες οι δραστηριότητες ξεκινούν το νέο κύκλο κάθε Σεπτέμβριο.
Μπορεί να συμμετέχει όποιο μέλος ή φίλος του Συλλόγου το επιθυμεί.

Όλες οι εκδηλώσεις και δράσεις γνωστοποιούνται με δελτία τύπου στις τοπικές και περιφερειακές εφημερίδες και περιοδικά, στο διαδίκτυο, καθώς και στα προγράμματα, φυλλάδια και αφίσες που εκδίδουν οι Πολιτιστικές Απόπειρες.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ
Νέα Μάκρη, Λ. Μαραθώνος 26, 19005. Τηλέφωνο: 22940 98500
info@apopeires.grwww.apopeires.gr

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s