Ομάδα Μετάβασης Ακαδημίας Πλάτωνα

H Ομάδα Μετάβασης Ακαδημίας Πλάτωνα, δημιουργήθηκε τον Μάρτη του 2013, από ανθρώπους που προέρχονταν από διαφορετικούς χώρους, μετά από κάλεσμα του Συνεργατικού Καφενείου της Ακαδημίας Πλάτωνα για τη συγκρότηση ομάδας Μετάβασης στην Αθήνα.

Κύριος στόχος μιας κοινότητας σε Μετάβαση είναι να αναπτύξει την επίγνωση ενός βιώσιμου τρόπου ζωής και να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία τοπικής, οικολογικής ανθεκτικότητας ως προς την πετρελαϊκή κρίση, την κλιματική αλλαγή και την οικονομική αστάθεια. Σήμερα, οι αρχές της Μετάβασης έχουν εξαπλωθεί και πρωτοβουλίες Μετάβασης έχουν δημιουργηθεί σε πάνω από 2000 κοινότητες παγκόσμια.

Η Ομάδα, σήμερα, έχει 7 ενεργά μέλη και περίπου 40 φίλους. Στην ομάδα πυρήνα έχουμε παρακολουθήσει σεμινάρια Περμακουλτούρας (Permaculture Design Course-PDC), σεμινάρια Μετάβασης (Transition Launch, Οικονομικά Ανθρώπινης Κλίμακας) και Μη-Βίαιης Επικοινωνίας (Non Violent Communication). Ως τώρα δραστηριοποιηθήκαμε στην καλλιέργεια  ταρατσόκηπων με λαχανικά και βότανα, στη διατήρηση παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων, στην κατασκευή ηλιακών αερόθερμων, οργανώσαμε εργαστήρια για τα αερόθερμα και την Αστική Περμακουλτούρα, κάναμε ανοικτές προβολές ταινιών και παρουσιάσεις για τη Μετάβαση, συμμετείχαμε σε ημερίδες, δημόσιες συζητήσεις και στις τοπικές δράσεις και γιορτές της γειτονιάς.

http://transition.gr/akadimia-platonos/

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s